Location
Branches

ICL Belgium

Aan de Industrieweg in Grobbendonk, op ongeveer 30 kilometer van Antwerpen, bevindt zich een productielocatie van het bedrijfsonderdeel Specialty Fertilizers. Hier bewerken we meststoffen tot geavanceerde producten die in water oplosbaar zijn.

De producten die we in deze fabriek maken, worden door onze klanten overal in de wereld voornamelijk via druppelirrigatie toegepast. Hierdoor kan de bemesting zeer precies plaatsvinden. Deze wateroplosbare meststoffen worden vooral gebruikt in de sierteeltsector en in de gespecialiseerde landbouw. Op het gebied van wateroplosbare meststoffen behoort onze fabriek in Grobbendonk tot de meest moderne en uitgebreide in de wereld.

Veiligheid

In Grobbendonk wordt onder meer gewerkt met geclassificeerde stoffen. Daarom staat veiligheid voorop bij alles wat we doen en worden onze mensen continu getraind op dit gebied. Daarnaast voldoen wij vanzelfsprekend aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Hiervoor zijn wij regelmatig in overleg met de autoriteiten en bedrijven in onze regio. Samen met deze partijen kijken we hoe we de overlast van onze activiteiten voor de omgeving tot een minimum kunnen beperken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in het DNA van ICL. Ook in onze fabriek in Grobbendonk dragen we bij aan een duurzame toekomst. Vrijwel alle bijproducten uit ons proces gaan namelijk naar diverse andere fabrieken van ICL, waar ze weer als grondstof gebruikt worden.

Gegevens

Locatie: ICL Belgium (Grobbendonk)
Bedrijfsonderdeel: ICL Specialty Fertilizers
Fabriek opgericht in 1992 (bij ICL sinds 2012)
Medewerkers: 40

Industrieweg 20
2280 Grobbendonk (België)
+32 (0)14 507 090

Kijk voor alle producten van ICL Specialty Fertilizers op www.icl-sf.com