Location
Branches

ICL Heerlen

Aan de Nijverheidsweg in Heerlen bevindt zich een fabriek met een hoogwaardig laboratorium van ons bedrijfsonderdeel Specialty Fertilizers. Hier bewerken en verbeteren we meststoffen tot nieuwe, geavanceerde producten van een hoge kwaliteit. Dat doen we voor klanten over de hele wereld.

In deze fabriek voorzien we de meststoffen van speciale coatings, waardoor deze pas actief worden onder specifieke omstandigheden (een bepaalde vochtigheidsgraad of temperatuur bijvoorbeeld). Op die manier kunnen deze zogenaamde ‘gecontroleerd vrijkomende meststoffen’ heel nauwkeurig worden ingezet. Met onze producten zijn we actief in drie markten: sierteelt, gespecialiseerde landbouw en sportvelden, golfbanen en openbaar groen. Tot onze klanten behoren onder meer het tennistoernooi van Wimbledon en de voetbalclub FC Barcelona, die hun grasmatten met ons kwaliteitsproduct bemesten.

Veiligheid

In Heerlen wordt onder meer gewerkt met geclassificeerde stoffen. Daarom staat veiligheid voorop bij alles wat we doen en worden onze mensen continu getraind op dit gebied. Daarnaast voldoen wij vanzelfsprekend aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Hiervoor zijn wij regelmatig in overleg met de autoriteiten en onze buurbedrijven.

Duurzaamheid

In onze fabriek in Heerlen dragen we met verschillende initiatieven bij aan een duurzame toekomst. Zo wordt de restwarmte die vrijkomt bij het productieproces weer opgevangen en onder andere gebruikt als energiebron voor onze koelsystemen. Dankzij de speciale installatie die we hiervoor hebben aangelegd, komt de restwarmte dus niet in de atmosfeer terecht. Verder zorgen we ervoor dat er in Heerlen bijna geen productieafval overblijft. Vrijwel alle restproducten uit ons proces gaan namelijk naar diverse andere fabrieken van ICL, waar ze weer als grondstof gebruikt worden.

Gegevens

Locatie: ICL Heerlen (Everris International)
Bedrijfsonderdeel: ICL Specialty Fertilizers
Fabriek opgericht in 1975 (bij ICL sinds 2011)
Medewerkers: 130

Nijverheidsweg 1-5
6422 PD Heerlen
+31 (0)45 560 9100

Kijk voor alle producten van ICL Specialty Fertilizers op www.icl-sf.com