Location
Branches

ICL Terneuzen

In Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen) bevindt zich een productielocatie met een bijbehorend laboratorium van het bedrijfsonderdeel Industrial Products.

Deze fabriek werd opgericht in 1976 en houdt zich vooral bezig met het verwerken van broom voor industriële toepassingen. De vaste en vloeibare broomverbindingen die we hier maken, kom je tegen in bijvoorbeeld brandvertragers (onder meer in meubels, autodashboards en elektronica), desinfecteermiddelen (in koelwater en zwembaden), maar ook als bouwsteen voor medicijnen of zonnebrandcrème. Een belangrijke nieuwe toepassing van broom is in speciale batterijen voor energieopslag (met name voor zonne- en windenergie), waar we ons de laatste jaren steeds meer in hebben gespecialiseerd.

Veiligheid

We werken met chemische stoffen op deze fabriek. Daarom staat veiligheid voorop bij alles wat we doen. En vanzelfsprekend voldoen wij ook aan de strengste (wettelijke) eisen op het gebied van veiligheid en milieu.

Duurzaamheid

ICL IP in Terneuzen zet zich actief in voor een duurzamere bedrijfsvoering op weg naar een circulaire economie. Zo is deze fabriek aangesloten bij Smart Delta Resources (SDR), een unieke samenwerking tussen bedrijven uit de regio om elkaars reststromen onderling uit te wisselen om zo de uitstoot en het energieverbruik  te verminderen. Ook is ICL in Terneuzen actief met diverse recyclingprojecten, om ervoor te zorgen dat afval – zelfs dat van klanten – wordt hergebruikt als nieuwe grondstof. Onze op broom gebaseerde batterijtechniek is in 2016 zelfs beloond met een nominatie voor de Responsible Care Award van de VNCI. Mooie resultaten waar we erg trots op zijn en waar we de komende jaren verder mee willen gaan.

Verbonden met de regio

De langdurige band die ICL IP met Terneuzen en de regio heeft zie je ook terug in diverse sponsoractiviteiten. Zo draagt ICL IP bij aan diverse evenementen op het gebied van sport en cultuur in de regio, waaronder de marathon Zeeuws-Vlaanderen, het Zeeland Jazz Festival en het Festival van Zeeuws-Vlaanderen.

Gegevens

Bedrijfsonderdeel: ICL Industrial Products
Fabriek opgericht in 1976
Medewerkers: 130

Frankrijkweg 6
4538 BJ Terneuzen
+31 (0)115 689 000

ICL Terneuzen heeft ook een eigen (lokale) website: www.iclip-terneuzen.nl

Kijk voor alle producten van ICL Industrial Products op www.icl-ip.com